Kook workshop Lentekriebels!

rabarber kopie
Piepjong rabarbertje

 

Enjoy the Crisis Grow your own Food

Kook-workshop: Lentekriebels!

Je voelt het, je ziet het, je kunt het zelfs ruiken… de lente komt eraan!

Daarom wil ik op 21 maart, de dag dat de lente officieel begint, een kook-workshop organiseren. Jaaah, het is al heel snel, ik schrik er zelf ook van! Daarom is er bij veel interesse, of bij verhindering ook nog uitwijkmogelijkheid naar 22, of 28 maart.

Hoe?

Mijn manier van koken is zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, zo min mogelijk zuivel, zo lokaal mogelijk, en veel van eigen grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker!

Wat gaan we doen?

13:00 uur ontvangst met thee en koffie en zelfgebakken scones, muffins of taart.

We maken na de inleiding een korte wildpluk-wandeling, waarbij we kunnen genieten van de ontwakende natuur, en enkele ingrediënten voor het eten kunnen verzamelen. Ik heb daslook ontdekt in het zeer nabij ons huis gelegen Ledeboerpark. Daarnaast schiet het zevenblad de grond uit en zijn er vast nog meer wilde lentegroentes te vinden, waar je onverwacht lekkere dingen mee kunt maken.

Na thuiskomst gaan we de opbrengst uitzoeken en schoonmaken, en samen met andere lekkere lentegroentes (deels uit eigen tuin) bereiden tot een gezamenlijke maaltijd.

Details over wat te maken volgen na inschrijving, maar denk aan:

zevenblad-daslook-pesto uit ‘eigen’ park,

couscous-salade met mizuna uit eigen tuin,

kastanjepuree van kastanjes (zelf verzameld) uit eigen vriezer,

zelfgebakken zuurdesem brood.

Krijg je al zin om de handen uit de wintermouwen te halen? Hou je ook van gezond, puur en lekker eten, en wil je eens iets anders proberen?

Schrijf je zo snel mogelijk in. Het gaat in elk geval door bij 5 inschrijvingen, 8 is het maximum. Eventueel is 22, of 28 maart ook een optie voor een 2e workshop.

Kosten: €45,00 per persoon.

Dit is inclusief thee, koffie en iets zelf-gebakkens daarbij bij binnenkomst, wandeling, workshop, eten en recepten van deze workshop. Eventuele extra drankjes bij het eten tegen kleine vergoeding.

Waar gebeurt het?

De kook-workshop wordt gehouden in ons eigen huis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

Wanneer?

21, 22 of 28 maart, aanvang 13:00 uur, gezamenlijk eten rond 17:30 uitloop tot 20:00 uur.

Contactpersoon: Christel Burghoorn

Contact: enjoythecrisis@gmail.com

tel: 0628891310