Workshops

palmkoolfoto.jpeg
Kookworkshop Vergeten groenten
Puur, gezond en lekker!

Kom op 19 januari samen met Christel Burghoorn een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten bereiden en aansluitend opeten.

Misschien overbodig om te noemen maar toch: Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu hebben ze een herintrede in ons eetpatroon gemaakt. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid,
kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool en mierikswortel?
Deels uit eigen tuin, vers-geplukt of opgegraven. Verder werken we met biologische groenten van locale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, dus wel zo natuurlijk! Iedereen bereidt een deel van de maaltijd. Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn.

Deelnamekosten: € 45,00 per persoon.
Minimaal aantal deelnemers: 5 personen.
Maximaal aantal 10 personen.
Deelname alléén na inschrijving vooraf via mail of telefoon

Datum: 19 januari 2019
Aanvang: 16:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afsluiting: 20,30 uur.

Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.
Contact: mail enjoythecrisis@gmail.com of Tel: 0628891310.
Website: www.enjoythecrisis.blogspot.nl

Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.

snijbietfoto.jpeg

Fermenteerworkshops november 2017 op 3 locaties in Enschede.

Nieuwste Sauerpower fermenteer-workshop op 3 mei 2017 bij Dille & Kamille Enschede.

15 november 2016

Nieuwe workshops Sauerpower en biologisch koken met vergeten groenten.


Fermenteer-workshop: Sauerpower!

Oude ambachtelijke keukengeheimen uit verschillende culturen worden in deze workshop gecombineerd met groentes en kruiden van deze tijd. OerHollandse zuurkool met een Oosterse twist, Koreaanse Kimchi waar iedereen wakker van wordt, en de aloude Hangop, verwerkt tot Labne. In een middag tot avond leer je de beginselen van het fermenteren, aan de hand van deze 3 gerechten.
  • Datum: 24 november en/of 1 december 2016.
  • Locatie: Atelier Buitengewoon, Wiggersbosweg 25, Enschede (tegen Oldenzaal aan).
  • Tijd: 15:00 tot 19:00 uur.
  • Kosten: € 45,00.
  • DEELNEMERS: 5 tot 8 personen.

Deelname op volgorde van aanmelding. Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Christel Burghoorn:
enjoythecrisis@gmail.com

Kosten: €35,00 (Dit is exclusief weckpotten en andere benodigdheden, waarin de gerechten bereid worden, en die u na afloop mee naar huis neemt. )

Parkeren kan op het erf bij het Atelier. Met openbaar vervoer is het Atelier met de bus (60,62) te bereiken, uitstappen op de Oldenzaalsestraat bij de Veendijk, dan 5 minuten lopen.

Wanneer je een voorkeur voor een andere dag hebt, laat het weten, wellicht doen we nog een andere workshop-dag (in een weekend) bij voldoende belangstelling.

En dan is er ook nog deze mogelijkheid:

Kookworkshop: Biologisch koken met Vergeten groenten.

Puur, gezond en lekker koken!
Het is november, de oogst is binnen, nu is de tijd om er lekker eten van te maken. Kom samen een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten bereiden en aansluitend opeten.

Misschien overbodig om te benoemen maar toch: Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu zijn ze een herintrede in ons eetpatroon aan het maken. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid, kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool, mierikswortel?
Deels komen ze uit eigen tuin, dus versgeplukt of opgegraven. Verder werken we met biologische groenten van locale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, en wel zo natuurlijk dus!

Datum: 25 november en/of 2 december 2016.
Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn.
Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.

Kosten: €50,00 per persoon.
Aantal deelnemers: 5 tot 10 personen.

Deelname op volgorde van aanmelding.

Aanvang: 15:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afronding: 20:30 uur. (Je kunt ook eerder weggaan).

Mocht je interesse hebben om deze workshop op een andere dag te doen, laat het weten, dan kijken we of er nog een dag ingeplant kan worden. Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.

Eerdere workshops 2015:

Aanstaande zaterdag geef ik bij Atelier Buitengewoon, op de Wiggersbosweg 25 bij Oldenzaal mijn Zuurkool- en Kimchi kookworkshop. De naam Sauerpower is vrij naar het Engelse en Duitse woord voor zuurkool: Sauerkraut.

Eerder gemaakte kimchi.

Zuurkool en kimchi zijn allebei een product van fermentatie, een van de oudste manieren om voedsel te conserveren. Veel gefermenteerd eten heeft een hoog vitamine-gehalte en is dus heel gezond. Daarnaast is het lang houdbaar. De zuurkool en kimchi die we op deze dag maken, is pas na enkele weken klaar omdat de substantie tijd nodig heeft om te veranderen. Maar zoals ze zeggen: Wat in het vat zit, verzuurt niet…

Wil je meedoen?

Ik zorg voor potten en ingrediënten.

De kosten zijn €45,00 per persoon, exclusief kosten van de weckpotten(variërend van €3,50 tot €6,50 per pot). Als je zelf een geschikte en schone weckpot hebt die je hiervoor wilt gebruiken, dan neem maar mee, dan hoef je niet voor een pot te betalen.

Inloop is vanaf 15:00 uur, en als iedereen er is gaan we na een korte uitleg aan de slag. Je maakt je eigen pot zuurkool en/of (afhankelijk van de beschikbare tijd) kimchi.

Na afloop is er zuurkoolstamppot en kimchi-pannenkoekjes.

Geef je op voor deelname via mail of telefoon, zodat ik weet hoeveel ingrediënten en potten ik mee moet nemen.

Graag tot zaterdag!

Christel Burghoorn.

Mail: enjoythecrisis@gmail.com

tel: 06 28891310.

www.enjoythecrisis.blogspot.com

www.atelierbuitengewoon.nl

Enjoy the Crisis Grow your own Food

11221392_10153503714349621_4290508271412153306_nKookworkshop Nazomeren

Ze zeggen dat de zomer bijna voorbij is…. Hoog tijd om te genieten van de lekkere producten van het zomerseizoen. Op 12 september organiseer ik weer een kookworkshop. Het is al weer heel snel, ik schrik er zelf ook van. Maar daarom is er bij veel interesse, of bij verhindering op deze dag nog uitwijkmogelijkheid naar 20 september. Laat graag zo snel mogelijk weten of je mee wilt doen.

Hoe?

Mijn manier van koken is zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, zo min mogelijk zuivel, zo lokaal mogelijk, en veel van eigen grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker. Dus wees niet bang dat je iets te kort zult komen!

Wat gaan we doen?

– 14:00 uur ontvangst met thee, koffie en zelfgebakken scones, muffins of taart.

-Na de inleiding maken we een wildplukwandeling, waarbij we kunnen genieten van de nazomer-natuur, en enkele ingrediënten voor het eten kunnen verzamelen.

-Na thuiskomst gaan we de opbrengst uitzoeken en samen met andere lekkere seizoensgroentes (deels uit eigen tuin) bereiden tot een gezamenlijke maaltijd.

Zin om mee te komen doen? Wil je eens iets anders proberen?

Schrijf je dan snel in. Het gaat in elk geval door bij 5 deelnemers.

Kosten: €50,00 per persoon.

Hiervoor krijg je thee, koffie, iets zelf-gebakkens bij binnenkomst, de wildplukwandeling, de workshop, eten en de recepten om mee te nemen. Eventuele extra drankjes bij het eten tegen kleine vergoeding.

Waar is het?

De kookworkshop wordt gehouden in ons eigen huis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede. Bij mooi weer kunnen we ook buiten in de tuin eten!

Wanneer?

Zaterdag 12 september, en/of zondag 20 september. Aanvang 14:00 uur, gezamenlijk eten rond 17:30 uur, uitloop tot 20:00 uur.

Contactpersoon:

Christel Burghoorn

Contact: enjoythecrisis@gmail.com

tel: 06 28891310

___________________________________________________________________________________________________________________

Enjoy the Crisis 

P1050562 kopiePrepare your own Food

Seizoensgebonden kook en inmaak-workshops


Eens wat anders eten? Zin in een heerlijk zelfgemaakt feestmaal?

Kom bij Christel Burghoorn een middag tot avond puur, gezond en lekker koken en eten, of doe mee met een inmaak-workshop en ga naar huis met je eigen zelfgemaakte jam, sap, chutney of siroop.

Geen ervaring vereist, maar liefde voor koken en eten is een pré, met een hoofdletter P.

Elk seizoen heeft zijn speciale ingrediënten, waarmee we aan de slag gaan. Een belangrijk onderdeel van de kookworkshop is een wandeling waarbij wilde eetbare groentes en kruiden uit de natuur belicht en deels verzameld kunnen worden. We bereiden een feestmaal, wat we aansluitend samen opeten.

De nadruk ligt op zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, weinig tot geen zuivel, zo lokaal mogelijk en veel van eigen moestuin-grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker!

Hoe ziet zo’n dag eruit? 

1 De Kook-workshop:

-Begin van de middag ontvangst met koffie, thee en zelfgebakken scones, muffins of taart.

-Als het weer het enigszins toelaat, een niet te lange wandeling in het zeer nabij gelegen Ledeboerpark om verse seizoenkruiden en wilde groentes te verzamelen. En natuurlijk even genieten van de buitenlucht en de natuur!

-Bij thuiskomst begin van de kookwerkzaamheden.

-Aansluitend gezamenlijke feest-maaltijd.

2 De Inmaak-workshop:

Bij de inmaak-workshop is het eerste deel hetzelfde, alleen gaan we een seizoensproduct inmaken in plaats van een maaltijd bereiden. Denk bij voorbeeld aan lekkere vlierbloesemsiroop, appelsap, pittige chutney of pruimenjam. Hiervan krijg je na afloop een potje mee naar huis.

Kortom een leerzame, inspirerende en vooral ook gezellige middag tot avond.

Al zin om de handen uit de mouwen te komen steken? Meld je aan, of geef je mailadres op als je op de hoogte gehouden wilt worden. Ook mogelijk voor groepsevenementen, tot 10 personen maximaal.

De workshops worden gehouden in eigen huis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

 

 


Kosten: €50,- per persoon. Dit is inclusief thee, koffie, zelfgebakken taartjes bij binnenkomst, wandeling, kook-workshop, recepten om mee te nemen, en natuurlijk de feestmaaltijd. (Eventuele extra drankjes bij de maaltijd tegen kleine vergoeding.)


Contactpersoon:Christel Burghoorn

mail: enjoythecrisis@gmail.com

Tel: 06 28891310

Volg Enjoy the Crisis en / of Christel Burghoorn ook op Facebook.

Beeldend kunstenaar gespecialiseerd in gebrandschilderd glas, en glas in lood. In opdracht, voor gelegenheid of expositie. Zie ook www.kunstenglaswerk.nl Enjoy the Crisis seizoensgebonden workshops, kookworkshops met wildpluk-wandeling en eten uit eigen groentetuin. Ingemaakte producten.