Opdracht: Batavia Kalkoen.

kalkoen 2In opdracht van dhr. J. Breteler heb ik een glas in lood raam gemaakt wat binnen afzienbare tijd in zijn huis in Enschede wordt ingebouwd.

Het ontwerp van het glas is gebaseerd op de keramische beelden die langs de Varviksingel te zien zijn bij de doorgang naar de Bataviastraat, waar de opdrachtgever geboren is. Hiermee is hij opgegroeid en deze beelden hebben hierdoor een speciale betekenis voor hem.

 

 

Mkalkoenmaken kopieet deze opdracht ben ik de afgelopen maanden druk bezig geweest. Van het uitzoeken van de soorten glas, het snijden daarvan, brandschilderen, bakken, nog eens bakken, en nog eens…, daarna het in elkaar zetten, solderen, voorzichtig omdraaien, bijwerken en andere kant ook solderen, schoonmaken, gladstrijken… het is altijd meer werk dan ik van te voren denk. Hier ben ik de laatste hand aan het leggen, door het lood glad- en naar beneden te strijken wordt het raam steviger, en ziet het lood er mooier uit. Aangezien het in dubbel glas komt hoeft, of mag het niet gekit te worden, omdat de kit tegen het glas vlekken kan geven.

Maar ik ben heel content met het resultaat. Hier een foto van het glas in lood met de werktekening. Het eindresultaat laat ik nog wel zien, als het ingebouwd is. kalkoen klaar