Helpende Hand voor helden van Losser

DSC06333 kopie
5 kunstwerkjes voor 5 helden.

Op 1 december werd ik door Gemeente Losser gevraagd of ik 5 kunstwerkjes kon maken voor 5 helden die op 4 juni 2014 twee inzittenden uit een personenauto redden. Hun auto was bij een groot verkeersongeval vastgeklemd geraakt tussen een brandende vrachtauto en de vangrail.

Ter gelegenheid van de huldiging van deze dappere personen, heb ik 5 beeldjes gemaakt, geïnspireerd door de toegestoken, helpende hand die zij hebben toegestoken. De beeldjes van 13 cm. x 10 cm. x 8,5 cm. bestaan uit een iets gekanteld hardhouten blokje, waar een plaatje matglas in steekt met daarop gebrandschilderd de contouren van een uitgestoken, helpende hand.

De 5 helden ontvingen op 15 december 2014, uit handen van de burgemeester van Losser Mr. drs. M. Sijbom, de zilveren medaille van de stichting Carnegie Heldenfonds, de hoogste onderscheiding van de stichting, en tevens een loffelijk getuigschrift als bewijs van moedig gedrag.

Ik vond het heel bijzonder om een bijdrage te mogen leveren bij deze bijeenkomst.

1HelpendeHand kopie 2
De Helpende Hand
DSC06350 kopie
Bij een feestelijke gelegenheid, taartje met wapen van Losser.

 

 

 

DSC06359 kopie
Burgemeester M. Sijbom speldt de zilveren medaille op.
DSC06367 kopie
De 5 redders, de heren M. Waanders, H. Koppelman, J. Temmink, D. Ohmann en J. Voogsgerd.